De Graafschap-spits Anthony van den Hurk

De Graafschap-spits racistisch bejegend na doelpunt

De Graafschap-spits Anthony van den Hurk was maandagavond de grote man in Eindhoven nadat hij de 2-2 had gemaakt in het duel met Jong PSV. Dat doelpunt werd hem niet door iedereen in dank afgenomen.

Na afloop ontving Van den Hurk een privébericht op Facebook. "Jij walgelijke bruine klootzak... die goal heeft me veel geld gekost stuk vuil!"

Van den Hurk besloot een printscreen te maken en het bericht te delen op Twitter. "Anno 2017. Klasse Kris!", schrijft hij erbij. "Dit heb ik gedaan omdat er tegenwoordig zo vaak schandalig gereageerd wordt op social media."

Gehackt?

De man die de post geplaatst heeft, zegt overigens dat zijn account gehackt is.

De Graafschap-spits Anthony van den Hurk in duel met Armando Obispo van Jong PSV

Jong PSV leek in de wedstrijd tot vlak voor het einde op een overwinning af te stevenen. De Graafschap was in de eerste helft dan wel op voorsprong gekomen via Fabian Serrarens, maar Bram van Vlerken en Jordy de Wijs scoorden beiden voor Jong PSV.

De 2-1 stand bleef lang op het scorebord staan. Pas in de 88ste minuut hielp de 24-jarige Van den Hurk De Graafschap langszij.