Een deel van een vrouwenlichaam werd in zee gevonden bij Amager
NOS NieuwsAangepast

Lichaam gevonden in zee waar Kim Wall verdween

De Deense politie heeft in de zee waar de Zweedse journaliste Kim Wall is verdwenen een deel van een vrouwenlichaam gevonden. Het gaat om een romp met afgehakte ledematen en zonder hoofd.

Volgens de Deense politie is het nog te vroeg om te zeggen dat het om Kim Wall gaat. Met behulp van dna-technieken wordt nu onderzocht of het haar lichaam is.

Een voorbijganger zag de torso aan de zuidzijde van het Deense eiland Amager drijven en waarschuwde de politie. De politie gaat nu met duikers verder zoeken in dat gebied.

Reportage

Wall verdween op 11 augustus nadat ze met de Deense uitvinder Peter Madsen een tochtje had gemaakt op diens zelfgebouwde onderzeeër. De vrouw wilde daar een reportage over schrijven.

De onderzeeër zonk na problemen met de ballasttank en sindsdien is ze spoorloos. Madsen zelf werd door de marine gered, hij is gearresteerd.

Hij zei in eerste instantie dat hij Wall in de buurt van Kopenhagen aan land had gezet, maar wijzigde die verklaring later. Nu zegt hij dat de journaliste door een ongeluk om het leven is gekomen en dat hij haar overboord heeft gegooid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl