Jeroen Zoet ANP

Raakt PSV keeper Jeroen Zoet deze transferperiode nog kwijt? De doelman wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een overgang naar Crystal Palace, de Engelse club van trainer Frank de Boer. Zoet zelf wilde de verhalen na afloop van het gewonnen eredivisieduel met NAC Breda bevestigen noch ontkennen.

"Bij de club is duidelijk dat ik ambitie heb", vertelde Zoet. "Er wordt natuurlijk heel veel geschreven op internet. Niet alles daarvan is waar, maar ik kan zeggen dat een aantal dingen wel waar is."

Welke dingen er dan precies waar zijn, dat wil Zoet dan weer niet zeggen. "Ik ga hier nu geen namen noemen. Ik weet wat er wel en niet speelt, dat is het belangrijkste. Er zal uiteindelijk wel duidelijk worden of iets wel of niet doorgaat."

Zoet: een deel van geschreven dingen is waar

Toch lijkt de kans aanzienlijk dat Zoet begin september niet meer in de eredivisie actief is, maar in de Premier League. Zijn vervanger bij PSV, Eloy Room, zit al klaar op de reservebank.

"Als het plaatje klopt, voor mij en voor PSV, dan kan er van alles mogelijk zijn", stelt Zoet. "Voor nu heb ik een contract tot 2019 bij PSV. Maar bij een juist bod kan het zomaar zijn dat ik vertrek."

STER reclame