Phillip Cocu langs de lijn tijdens NAC Breda-PSV Pro Shots

Het nieuwe voetbalseizoen begon dramatisch voor PSV met de pijnlijke uitschakeling in Europa tegen NK Osijek. De messen werden hier en daar al geslepen, maar na twee speeldagen in de eredivisie hebben de Eindhovenaren toch gewoon zes punten in de tas.

Trainer Phillip Cocu was na de 4-1 zege bij NAC Breda dan ook uiterst tevreden. "Zeker. Het team heeft goed gereageerd. Terwijl de spelers toch een zware teleurstelling hebben moeten verwerken, net als de technische staf. Maar de chemie tussen de groep en de staf is goed."

"We zijn er nog niet", stelde Cocu. "We moeten nog flink groeien dit seizoen, maar we hebben in ieder geval een stap vooruitgezet."

Cocu: we zijn er nog niet, maar goede stap gezet

Ook Marco van Ginkel, die net als vorige week tegen AZ scoorde, was opgelucht. "Er lag toch druk bij ons. Vorige week wonnen we met hangen en wurgen met 3-2, nu hebben we een mooie overwinning geboekt."

Van Ginkel: NAC had na rust niks te vertellen

NAC Breda ging, net als in de eerste speelronde bij Vitesse, met 4-1 onderuit. Maar trainer Stijn Vreven keek na het duel met PSV een stuk vrolijker dan vorige week, toen NAC geen schijn van kans had.

"Het gevoel is totaal anders", zei Vreven. "De uitslag is naar mijn mening een beetje overdreven. Ik heb een uur lang NAC gezien zoals ik dat graag wil zien, met veel passie en inzet. Maar ja, een wedstrijd duurt 90 minuten. Daarin moeten we nog stappen maken."

Vreven: uitslag is een beetje overdreven

STER reclame