Marco van Ginkel was goed voor de tweede goal van PSV

PSV neemt na rust afstand van NAC

PSV heeft ook zijn tweede competitieduel gewonnen. Na de 3-2 zege van vorig weekeinde op AZ trok de ploeg van trainer Phillip Cocu nu in de Brabantse derby bij NAC Breda met 4-1 aan het langste eind. De gepromoveerde Bredanaars zijn na twee wedstrijden nog puntloos.

NAC begon voortvarend, maar de Bredase dadendrang leverde geen grote kansen op. Het openingsoffensief ebde snel weg en PSV kwam na ruim een kwartier op voorsprong. Steven Bergwijn scoorde nadat Jürgen Locadia met een gewonnen kopduel voor onrust had gezorgd in de verdediging van NAC.

PSV bleef daarna de bovenliggende partij en Bergwijn was dicht bij zijn tweede treffer. Nadat hij zich op links vrij had gespeeld, ging zijn schot net naast. NAC kon nog maar sporadisch voor dreiging zorgen, maar kwam kort voor rust wel op 1-1 dankzij Thierry Ambrose. De Fransman schoot raak vanaf de stip nadat Derrick Luckassen hem licht aan zijn shirt had getrokken.

Steven Bergwijn krijgt knuffels na het openingsdoelpunt tegen NAC Breda
    Thierry Ambrose is blij na zijn benutte penalty
    Vreugde bij PSV, verdriet bij NAC na de 3-1 van Hirving Lozano

De onverwachte gelijkmaker gaf NAC moed, maar de thuisclub bleef in balbezit onzorgvuldig en PSV was ook na rust de betere ploeg. Na een uur voetbal zette Marco van Ginkel de Eindhovenaren weer op voorsprong. Hij kopte raak uit een hoekschop van Hirving Lozano.

Direct na Van Ginkels treffer verscheen José Angelino plots voor Jeroen Zoet, maar de PSV-doelman voorkwam de gelijkmaker. Lozano besliste het duel kort daarna met een bekeken schot van afstand. Vlak voor tijd maakte Jorrit Hendrix er met een net zo bekeken schot ook nog 4-1 van.