Europese beachvolleybaltitel voor Italianen, Duitse zege bij vrouwen

Aangepast
Paolo Nicolai EPA

De Europese titel beachvolleybal is opgeÃĢist door de Italianen Daniele Lupo en Paolo Nicolai. Het duo rekende in de finale in het Letse Jurmala met 21-16, 23-21 af met Aleksandsr Samoilovs en Janis Smedins uit het gastland.

Het duo Lupo/Nicolai, tweevoudig wereldkampioen en winnaar van het zilver op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, had in de halve finales al het Nederlandse duo Brouwer/Meeuwsen de voet dwarsgezet.

Thuispubliek

Na een overtuigende eerste set hadden de Italianen heel wat te stellen met de Letten. Die kwamen, aangespoord door het thuispubliek, in de tweede set met 14-11 voor.

De Italianen bleven koel, dichtten het gaatje en kregen het stadion stil door vanaf 21-21 door te drukken.

Nadja Glenzke (r) en Julia Grossner EPA

Nadja Glenzke en Julia Grossner veroverden de titel bij de vrouwen. Het Duitse duo was in de finale met 15-21, 21-17, 15-11 te sterk voor het Tsjechische duo Kolocova/Kvapilova.

De 21-jarige Glenzke en de acht jaar oudere Grossner (met Victoria Bieneck vierde op de EK in 2014) vormen sinds dit seizoen een team.

Op de WK strandden de twee nog in de eerste ronde, maar in Letland viel alles op zijn plaats. De twee klopten in de kwartfinales hun landgenoten, titelhouders en olympisch kampioenen Ludwig en Walkenhorst.

In de finale stribbelde het Tsjechische duo aanvankelijk flink tegen, maar het goud ging opnieuw naar Duitsland.

STER Reclame