NOS VoetbalAangepast

Ayoub: Ajax? Mooie stap, maar nu geen sprake van

Ayoub: Ajax? Mooie stap, maar nu geen sprake van

Yassin Ayoub was wederom een veelbesproken man na afloop van het duel van FC Utrecht met Willem II (2-0). De middenvelder, die uitviel met een enkelblessure, zou in de belangstelling staan van Ajax.

"Daar weet ik niks van", reageerde Ayoub. "Ik heb altijd gezegd: de volgende stap voor mij zou de topdrie moeten zijn. Als dat niet mogelijk is, dan naar het buitenland. Ajax zou een mooie stap zijn, maar daar is nu geen sprake van. Ik focus mij op FC Utrecht."

Ayoub viel in de tweede helft uit met een enkelblessure, na een harde overtreding van Ismail Azzaoui. "Het gaat wel oké, maar we moeten het morgen even bekijken. Ik tikte de bal weg en hij kwam een beetje te laat. Het deed veel pijn."

Ten Hag: het publiek verdiende nog wel één of twee goals

Trainer Erik ten Hag was, net als een week eerder tegen ADO Den Haag, niet blij met de arbitrage. "Dit soort overtredingen horen niet op een voetbalveld thuis. Hopelijk is het niet te ernstig, zoals met Anouar Kali."

Over het spel van zijn ploeg was Ten Hag tevreden. "Ik heb genoten van de eerste twintig minuten. Ons plan werd uitstekend omgezet en we lieten zelfs nog een aantal kansen onbenut. In de tweede helft moesten we de bal sneller laten gaan, een puntje van kritiek. Jammer voor het publiek, want zij verdienden nog wel één of twee goals."

Van de Looi: hartstikke vervelend voor Crowley, maar wissel was nodig

Collega Erwin van de Looi baalde van de beginfase, waarin Willem II overlopen werd. "Wat we wilden was duidelijk, wat we konden verwachten was duidelijk. Dan moet je keihard in de duels zijn, dat waren we in het begin niet. De ruimtes werden te groot, we liepen niet mee met hun middenvelders en dan moet je ingrijpen."

Dat deed Van de Looi door de Engelsman Daniel Crowley te slachtofferen. "Het is verder niks persoonlijks, wel hartstikke vervelend voor hem. Maar het was bedoeld om de boel te repareren. Het was nodig."

Van de Looi verwacht deze maand nog versterkingen. "We zoeken nog wat. Voordat Ben Rienstra kwam, hebben we gezegd dat we er in elke linie nog een speler bij willen hebben. Dat zijn er nu dus nog twee."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl