NOS SportAangepast

Bijrol voor Schippers op 100 meter, Nederlands record Hassan

Schippers speelt bijrol op 100 meter in Birmingham

Dafne Schippers is tijdens de Diamond League-wedstrijd in Birmingham op de 100 meter niet verder gekomen dan de zesde plaats. Met 11,22 was ze 0,29 langzamer dan winnares Elaine Thompson.

Net als op de WK eindigde Marie-Josée Ta Lou als tweede. Wereldkampioene Tori Bowie was niet van de partij.

Heat

Schippers had zich ternauwernood voor de eindstrijd geplaatst. Ze werd in haar serie na een slechte start vierde en ging op basis van haar tijd (11,19) als zevende door.

In de finale ging Schippers redelijk van start, maar de winnares van WK-brons op dit onderdeel kwam daarna snelheid tekort. Thompson, op de WK teleurstellend vijfde, was Ta Lou 0,04 te snel af.

Hassan loopt Nederlands record op 3000 meter

Sifan Hassan won op Engelse bodem op fraaie wijze de 3.000 meter. Ze dook met 8.28,90 bijna een halve seconde (0,48) onder haar in 2014 gelopen Nederlands record.

Hassan stelde op de WK teleur op de 1.500 meter (vijfde), maar herstelde zich met brons op de 5.000 meter.

In Birmingham liep Hassan een slimme race. Ze was constant voorin te vinden en liep zuinig aan de binnenkant. In de slotronde zette Hellen Obiri aan, maar de wereldkampioene op de 5.000 meter was kansloos toen Hassan op het laatste rechte stuk een versnelling plaatste.

Konstanza Klosterhalfen werd op 0,99 tweede en Susan Krumins werd zevende.

Mo Farah

Voor het Britse publiek was het hoogtepunt van de dag de 3.000 meter voor mannen. In zijn laatste race op de baan ging Mo Farah voor eigen publiek in 7.38,65 met de overwinning aan de haal.

Farah kende veel successen op de 5.000 en 10.000 meter. Zo werd hij vier keer olympisch kampioen, vijf keer Europees kampioen en zesmaal wereldkampioen. Hij gaat zich nu op de marathon richten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl