Caspar Huurdeman
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS NieuwsAangepast

Festivalgangers na treinreis van 40 uur terug in Nederland

De trein die gisteravond vaststond in Oostenrijk is in Nederland aangekomen. De Sziget-express was zo'n 40 uur onderweg en arriveerde achttien uur na de geplande aankomsttijd. Vanochtend kwamen de vermoeide reizigers, die op een festival in Hongarije waren geweest, op eindbestemming Amersfoort aan.

RTV Utrecht sprak in Amersfoort met Sander, die de reis helemaal niet zo erg vond. Wel was hij blij dat hij uit de hitte was: "Op de dag dat we vertrokken, was het zo'n dertig graden en de airco in de trein werkte niet voor honderd procent."

Door noodweer in Oostenrijk brak een bovenleiding, waardoor de festivaltrein uit Hongarije niet verder kon. Urenlang stond de trein stil. De festivalgangers mochten wel naar buiten om spullen bij een supermarkt te kopen. "Dus die heeft wel flinke winst gemaakt", zegt Sander.

Toch zal hij niet snel weer in de Sziget-express stappen: "Het was vet om mee te maken. Maar voor één keer en daarna nooit meer. De kans bestaat dat het de volgende keer weer gebeurt, dus als ik weer naar Sziget ga dan doe ik dat niet opnieuw met de trein."

Advertentie via Ster.nl