Gonzalo Higuain van Juventus viert zijn goal tegen Gagliari

Titelverdediger Juventus begint het seizoen voortvarend

Juventus is uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen. In Turijn won de Italiaanse kampioen met 3-0 van Cagliari. Juve had het, ondanks een vroege treffer van Mandzukic, aanvankelijk best lastig tegen de Sardijnse ploeg.

De wedstrijd kende ook een primeur: Cagliari kreeg na een overtreding van Sandro de eerste in Italië door een videoscheidsrechter gegeven strafschop. Buffon keerde echter de inzet van Farias.

Juventus nam daarna het initiatief weer over en op slag van rust tekende Dybala voor de bevrijdende 2-0. De bezoekers konden na rust weinig meer uitrichten. De thuisploeg controleerde en Higuaín prikte er nog een derde in. Daarna ging de rem erop waardoor Cagliari een verdere afstraffing bespaard bleef.

Milik (l) viert zijn goal met ploeggenoot Insigne (r)

Ook Napoli startte sterk. De nummer drie van vorig seizoen in de Serie A won de uitwedstrijd bij Hellas Verona met 3-1, na een voorsprong van 3-0. Arek Milik scoorde één keer voor de Napolitanen. Dries Mertens loste de Pool na een uur af.

Door een eigen doelpunt van Samuel Souprayen was Napoli op voorsprong gekomen en Faouzi Ghoulam maakte de derde goal. Napoli eindigde het duel met negen man. Elseid Hysaj kreeg een rode kaart en Vlad Chiriches viel geblesseerd uit toen zijn ploeg al drie keer had gewisseld.

Ook met twee spelers meer op het veld kwam Hellas Verona er niet aan te pas. Giampaolo Pazzini benutte nog wel een strafschop waardoor de eindstand op 1-3 werd bepaald.