Steven Kruijswijk
NOS WielrennenAangepast

Kruijswijk: geen goed begin van de Vuelta zo

Er zijn nog geen veertien kilometers gereden in de Vuelta. Maar nu al staan sommige gezichten op onweer. Zoals bij Lotto-Jumbo, dat twee man hard onderuit zag gaan in de ploegentijdrit.

Mede daardoor eindigde de ploeg van kopman Steven Kruijswijk als vijftiende, op ruim een halve minuut van concurrenten als Chris Froome en Wilco Kelderman.

Tolhoek maakt salto in tijdrit Vuelta

Gat in de weg

Kruijswijk: "Wat er gebeurde? Ik heb het zelf niet gezien, maar ik hoorde achter me een minder goed geluid. Al na drie kilometer. Twee jongens onderuit. Geen goed begin zo."

Antwan Tolhoek raakte een gat in de weg en viel hard voorover op het asfalt. Hij nam Floris De Tier mee in zijn val.

Kruijswijk over val ploegmaats in tijdrit

Kruijswijk kon na afloop niets anders doen dan zijn schouders ophalen. "Wat kun je er verder aan doen? De jongens doen het ook niet expres. Het was op een lastig punt, veel gaten in de weg."

Tijdens het restant van de tijdrit kon de kopman van Lotto-Jumbo ook niet veel meer doen om de achterstand te beperken. "Je moet zorgen dat je elkaar snel terugvindt. Dat ging niet helemaal perfect. Maar het is wat het is. Het is dertien kilometer. Van meer dan drieduizend kilometer. We gaan gewoon aan de bak de komende dagen."

Poels tevreden

Ook bij Sky weten ze: Madrid is nog ver. De ploeg eindigde als vierde, op 0.09 van winnaar BMC.

"De stemming is goed", stapte Wout Poels na de rit uit de bus. "Het was wel een redelijk goede tijdrit. Of we niet wilden winnen? Ja, natuurlijk. Maar er komen nog twintig dagen aan."

Poels houdt schade beperkt in ploegentijdrit Vuelta

De morele winnaars reden voor Sunweb. De Duitse formatie van kopman Wilco Kelderman klokte dezelfde tijd als nummer twee QuickStep. "Het liep heel goed. Smooth. We hebben dezelfde tijd als QuickStep, de wereldkampioen, dus dan kun je alleen maar tevreden zijn."

Maar ook al pakte Kelderman veel tijd op zijn concurrenten, ook hij blijft reëel. "Dit zegt nog niks. Deze verschillen zijn niet bepalend. Maar het is wel een lekker begin. Het geeft vertrouwen."

Kelderman na goede ploegentijdrit

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl