Frank de Boer tijdens het duel Liverpool-Crystal Palace

De Boer opnieuw onderuit, Arsenal verliest ook

Frank de Boer heeft met Crystal Palace ook de tweede wedstrijd van het Premier League-seizoen verloren. Na de 3-0 nederlaag tegen Huddersfield Town, gingen de Londenaren op bezoek bij Liverpool FC onderuit met 1-0. Arsenal liep tegen het eerste puntverlies aan. De ploeg van Arsène Wenger ging met 1-0 onderuit bij Stoke City.

Bij Crystal Palace hadden de Nederlanders Patrick van Aanholt en Timothy Fosu-Mensah een basisplaats. Jairo Riedewald ontbrak wegens een blessure. Georginio Wijnaldum speelde de hele wedstrijd bij Liverpool.

Liverpool had op Anfield Road veel moeite met de speelwijze van Crystal Palace. Er werden dan ook niet heel veel kansen gecreëerd. Na een uur spelen kreeg oud-Liverpool-spits Christian Benteke zelfs de kans op 0-1, maar hij schoot de bal nipt over.

Mané opent de score

Sadio Mané brak twintig minuten voor tijd de ban. De Senegalees strafte een foutenfestival in de verdediging van Crystal Palace vakkundig af. Na die openingstreffer domineerde Liverpool de verdere wedstrijd. Een regen aan kansen was het gevolg, maar de ploeg van De Boer hield de schade beperkt.

Voor Liverpool is het de eerste overwinning van dit seizoen. Vorige week eindigde de wedstrijd tegen Watford in een doelpuntrijk gelijkspel (3-3).

Arsenal verliest

Arsenal is na twee speelronden al tegen het eerste puntverlies aangelopen. De Londenaren verloren op bezoek bij Stoke City met 1-0. Voor rust werden Arsenal twee zuivere penalty's onthouden. Kort na rust maakte de Spanjaard Jesé, die is gehuurd van Paris Saint-Germain, het enige doelpunt van de wedstrijd.

Voor Arsenal was het verlies nog eens extra zuur: de ploeg had maar liefst 77,3 procent balbezit. In het seizoen 2003/04 was het de ploeg voor het laatst gelukt zulke goede cijfers te halen.

Bij Stoke City begon Erik Pieters in de basis. Hij werd in de 89ste minuut gewisseld voor Bruno Martins Indi.