Marc Bartra draagt zijn goal op aan de slachtoffers van de aanslag in Barcelona
NOS VoetbalAangepast

Bosz begint met klinkende zege in Bundesliga

Peter Bosz heeft Borussia Dortmund bij zijn debuut in de Bundesliga naar een ruime zege geleid. Op de eerste speeldag van de Duitse competitie won zijn ploeg met 3-0 bij het VfL Wolfsburg van Andries Jonker.

Voor rust trof Christian Pulisic doel met een diagonaal schot en schoot Marc Bartra de bal met gevoel in de verre hoek. Laatstgenoemde raakte in april gewond bij de aanslag op de spelersbus van Dortmund. De ex-speler van Barcelona droeg zijn goal op aan de slachtoffers van de aanslag in Barcelona.

Andries Jonker en Peter Bosz

Namens Wolfsburg miste Mario Gómez na de pauze een grote kans voor Jonkers Wolfsburg. Pierre-Emerick Aubameyang gleed even later de 3-0 in voor Dortmund. Bij Wolfsburg deed Paul Verhaegh de hele wedstrijd mee en Riechedly Bazoer een uur.

Winnend debuut Rekik en Van Drongelen

Ex-Spartaan Rick van Drongelen debuteerde als linksback met een zege voor Hamburger SV. Met een leeftijd van 18 jaar en 242 dagen werd hij de jongste Nederlander ooit in de Bundesliga. Nicolai Müller werd in de 8ste minuut matchwinner tegen FC Augsburg (1-0).

Nicolai Müller en Rick van Drongelen

Ook Karim Rekik kende een winnend debuut. De verdediger, die overkwam van Olympique Marseille, won met zijn ploeg Hertha BSC met 2-0 van VfB Stuttgart. Mathew Leckie maakte beide goals.

Hoffenheim, vorig seizoen vierde, won met 1-0 van Werder Bremen. Andrej Kramaric maakte in de slotfase het winnende doelpunt voor Hoffenheim, dat eerder alleen thuis van Werder had gewonnen op de openingsdag van het seizoen 2010-2011.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl