In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

Natuurmonumenten: blijf bij zonsopkomst weg van de Posbank

Fotografen op de Posbank in Rheden verstoren de rust in het gebied te erg, vindt Natuurmonumenten. Het gebied is tussen zonsondergang en zonsopkomst verboden terrein, maar daar trekken sommige fotografen zich weinig van aan.

Veel fotografen komen speciaal 's morgens vroeg naar het natuurgebied op de Veluwe. Dan kunnen ze de mooiste foto's maken. Op verschillende vroege ochtenden zijn deze week meer dan veertig auto's geteld in het natuurgebied. Boswachters, handhavers van de gemeente en de politie gaan daarom bekeuringen uitdelen, waarschuwt Natuurmonumenten.

Om de dieren rust te gunnen is het verharde stuk weg op de Posbank tussen zonsondergang en zonsopkomst verboden gebied, meldt Omroep Gelderland.

"Het is natuurlijk ook prachtig, maar het wild houdt geen rekening met een hele stoet auto's. Het aantal aanrijdingen neemt toe, dieren durven niet meer naar hun graasplekken te gaan en kunnen hun rustplek voor overdag niet meer bereiken'', zegt een boswachter van Natuurmonumenten. "Het inrijverbod tussen zonsondergang en zonsopkomst is er niet voor niets: 's nachts is het bos voor de dieren."

Advertentie via Ster.nl