Liesbeth List (rechts) met Herman Koch en Connie Palmen
NOS NieuwsAangepast

Liesbeth List trekt zich terug uit openbare leven

Liesbeth List stopt met optreden en trekt zich terug uit het openbare leven. In overleg met haar arts en haar dochter Elisah heeft ze besloten niet meer op de bühne te staan, geen interviews meer te geven en niet meer aan publieke bijeenkomsten deel te nemen.

De zangeres en actrice deelt haar besluit mee in interviews met de Volkskrant en De Telegraaf. Het besluit heeft een medische achtergrond: Liesbeth List lijdt aan een vorm van dementie.

In het najaar staan nog twee grote gebeurtenissen rond List op stapel, maar ze zal daar alleen op de achtergrond figureren. Op 2 oktober gaat Liesbeth List, de musical in première en aan het eind van die maand komt haar biografie De dochter van de vuurtorenwachter uit. In verband daarmee werd ze overstelpt met verzoeken om interviews en reportages, maar daar is een streep door gezet. Haar dochter zegt dat alles inmiddels wel is gevraagd en gezegd.

Non, je ne regrette rien

Liesbeth List stond vorig jaar nog met Annemarie Oster in de theaters met de voorstelling Tandem, waarin ze enkele nummers zong. Achteraf zegt ze daarover dat ze niet meer aan dat programma had moeten beginnen, "en dat het een raadsel was dat er überhaupt nog mensen op afkwamen".

Jarenlang vormde de 75-jarige List een duo met Ramses Shaffy. In maart van dit jaar trad ze voor het laatst op, toen ze in het kader van de Boekenweek Non, je ne regrette rien ( Ik heb nergens spijt van) van Edith Piaf zong voor de Boekenweek-auteurs Herman Koch en Connie Palmen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl