De rechters van het gerechtshof voor de uitspraak ANP
NOS Nieuws Binnenland Aangepast

Vader dode baby Jayden ook in hoger beroep vrijgesproken

Het gerechtshof in Den Haag heeft de vader van de gestorven baby Jayden opnieuw vrijgesproken van verantwoordelijkheid voor zijn dood. Het Openbaar Ministerie eiste in hoger beroep drie jaar cel.

Baby Jayden overleed in 2012 in Den Haag. Artsen zeggen dat hij door hersenletsel en inwendige bloedingen om het leven is gekomen en het OM houdt de vader daarvoor verantwoordelijk. Maar het hof oordeelt dat de verantwoordelijkheid van de vader niet bewezen kan worden. Vorig jaar werd hij door de rechtbank ook al vrijgesproken vanwege gebrek aan bewijs.

Hersenletsel

Deskundigen hebben bij het jongetje ernstig hersenletsel geconstateerd. "Maar wat er met het jongetje is gebeurd en wat de man zou hebben gedaan is niet duidelijk geworden", stelt het hof. "Het is niet overtuigend bewezen dat de man willens en wetens zijn kind heeft gedood of de kans heeft aanvaard dat zijn zoontje zou komen te overlijden."

De vader zegt dat zijn zoon 's nachts onwel werd en dat hij meteen de ambulance heeft gebeld. Het kind overleed een dag later in het ziekenhuis. De moeder heeft het verhaal van de vader altijd gesteund. Zij barstte in tranen uit na de uitspraak.

STER reclame