Wilco Kelderman
NOS WielrennenAangepast

Kopman Kelderman ontspannen aan start Vuelta

Het jaar 2017 gaat nu al de boeken in als een ongekend succesjaar voor de Nederlandse wielersport. Wat dat betreft rust er voor de Vuelta a España, die morgen begint met een ploegentijdrit, geen zware druk op de schouders van Wilco Kelderman.

Zo staat hij de pers ook te woord; Kelderman is ontspannen. "Ik heb al een keer toptien gereden in een grote ronde. Ik weet wat er bij komt kijken", aldus de 26-jarige ronderenner, die in 2014 zevende werd in de Giro d'Italia. "Ik weet hoe ik het aan moet pakken."

Ook bij Sunweb is de druk al van de ketel dit jaar. Was dat nog niet het geval na de eindzege van Tom Dumoulin in de Giro, dan zeker na de vier ritzeges en twee leiderstruien in de Tour de France.

Kelderman, kopman in de Vuelta

Kelderman staat dan ook zonder zorgen aan de start in het Franse Nîmes. Zijn laatste test, begin augustus in de Ronde van Polen, verliep uitstekend met een vierde plaats in het eindklassement.

Zelfs zijn linkerhand, die hij zwaar blesseerde in de Giro en daardoor voortijdig uitviel, is zo goed als pijnvrij. "Ze hebben een plaatje in mijn wijsvinger gezet. Het irriteert nog een beetje, hij wil nog niet helemaal meebuigen, maar op zich voelt-ie sterk aan."

Kelderman legt zichzelf wel enige druk op. Hij heeft een topklassering, een plek bij de beste tien in het eindklassement, als doel gesteld. "Je wilt wel laten zien aan de ploeg dat je het kan. Dat ik er kan staan en dat ik goed ben. En je wilt het vertrouwen van de ploeg ook belonen."

Dumoulin géén knecht

Het enige wat Kelderman graag anders had gezien, is de ondersteuning van Dumoulin. Die mist hij in Spanje, omdat Dumoulin heeft gekozen voor een andere aanloop naar de WK.

"Hij heeft meer ervaring. Als je ziet hoe koel hij altijd blijft in de finales en hoe goed hij altijd rijdt. Daar kan ik nog heel veel van leren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl