NOS NieuwsAangepast

Hofman mag BOOS-video over ruzie met huisbaas online zetten

BNN-presentator Tim Hofman mag de YouTube-uitzending waarin hij het aan de stok krijgt met een Nijmeegse huisbaas uitzenden. Dat heeft de rechtbank in Utrecht bepaald in een kort geding dat was aangespannen door die huisbaas, vastgoedhandelaar Ton Hendriks.

Hij wilde voorkomen dat Hofman de uitzending vandaag om 16.00 uur op zijn YouTube-kanaal #BOOS zou plaatsen. De rechtbank vindt een verbod niet nodig. Dat gebeurt alleen in zeer uitzonderlijke gevallen en dat is hier niet aan de orde, meldt de rechtbank. Ook speelt mee dat het incident al bekend is bij het publiek.

Hofman en zijn cameraman raakten maandag gewond in het kantoor van Hendriks. Ze waren zonder afspraak langsgegaan in verband met een klacht van een huurster.

Het is niet duidelijk wat zich in het kantoor afspeelde, maar Hofman liep een gebroken kaak op en ook zijn cameraman moest in het ziekenhuis worden behandeld. Hofman, de cameraman, een redacteur en de omroep BNN-VARA hebben aangifte gedaan tegen de huisbaas. Die heeft op zijn beurt de presentator aangeklaagd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl