ANP
NOS NieuwsAangepast

'Aankondiging van gevonden resten Holloway komt op opvallend moment'

Er zouden menselijke resten zijn gevonden op Aruba die mogelijk van de 12 jaar geleden verdwenen Natalee Holloway zijn. Dat zegt haar vader Dave Holloway in een interview met het Amerikaanse NBC Today. Het moment van deze aankondiging is opvallend, zegt correspondent Dick Drayer, want zaterdag start een tv-serie van de vader over de zoektocht naar de resten.

"Een sublieme timing, zou ik zeggen. Want er is zoveel wat niet klopt en wat nog meer onbeantwoorde vragen oplevert", zegt Drayer in het NOS Radio 1 Journaal. "Het lijkt er sterk op dat het gesprek met Dave Holloway is opgezet om heel veel kijkers te trekken voor die tv-serie."

Een dier

Volgens Drayer worden meldingen van gevonden botresten altijd serieus genomen. "Een half jaar geleden heeft justitie op het eiland botresten onderzocht en die bleken van een dier te zijn."

Maar nu claimt de vader van Natalee dat hij menselijke resten heeft gevonden. "Volgens het Openbaar Ministerie op Aruba moet het dus om andere botten gaan. Maar die mag je niet zomaar meenemen, dat is strafbaar."

EPA
De Nederlander Joran van der Sloot werd in verband gebracht met de verdwijning van de Amerikaanse Holloway

De privédetective van de vader van Natalee heeft 18 maanden onderzoek gedaan. Dat deed hij op basis van informatie van iemand die direct betrokken zou zijn geweest bij de verdwijning. Volgens hem is het nu afwachten wat dna-onderzoek uitwijst. Hij denkt dat het enkele weken of maanden duurt voor de uitslag er is.

Ook daar heeft Drayer zijn bedenkingen bij. "In de regel neemt een dna-test 48 uur in beslag. Het NFI in Rijswijk kan het zelfs in 6 uur. En dat is ruim voor de première van de serie aanstaande zaterdag. Dus waarom moeten we zes afleveringen wachten?"

Volgens de correspondent hebben ze er op Aruba hun buik wel vol van. "Natuurlijk zou een echte vondst eindelijk het dossier kunnen sluiten. Maar vooralsnog is dit het zoveelste verhaal dat de hele zaak Holloway weer in de schijnwerpers zet. En dat is geen goed affiche voor het eiland."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl