In samenwerking met
NH
NOS Nieuws

Ajax stelt opkomstplicht in voor seizoenkaarthouders F-Side

Supporters die bij Ajax een seizoenkaart hebben voor de F-Side moeten dit seizoen verplicht elf van de zeventien thuisduels aanwezig zijn op de tribune. Dat heeft de club in een brief aan de fans laten weten.

De opkomst bij wedstrijden is de laatste jaren volgens Ajax vrij laag, terwijl er veel supporters op de wachtlijst voor een seizoenkaart staan. "Deze maatregel geldt alleen voor mensen met een kaart voor de F-Side. Het is gebleken dat de stoelen daar vaak leeg zijn. Dat willen we voorkomen, want er is een wachtlijst van tien jaar", zegt een woordvoerder.

In de brief staat dat vertegenwoordigers van de supporters een tijdje geleden al met het idee kwamen om de opkomst tijdens thuiswedstrijden zo groot mogelijk te maken. Dat voorstel is nu dus goedgekeurd.

Vrienden en familie

Het is trouwens niet verplicht om als kaarthouder zelf elf keer aanwezig te zijn. De kaart mag ook worden uitgeleend aan vrienden of familieleden. "Ook dat telt als een wedstrijdbezoek", schrijft Ajax.

Seizoenkaarthouders die hun kaart dit seizoen te weinig gebruiken, zullen hun plek in het seizoen 2018-2019 moeten afstaan aan mensen die op de wachtlijst staan, meldt NH Nieuws.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl