Fietsen bij het zalencentrum waar de ouders vanavond zijn geïnformeerd
NOS NieuwsAangepast

Medewerker kinderopvang De Bilt verdacht van ontucht met twee zusjes

Een 27-jarige mannelijke medewerker van buitenschoolse opvang Partou in De Bilt wordt verdacht van ontucht met twee meisjes. Daarover zijn ouders geïnformeerd op een bijeenkomst.

De pedagogisch medewerker uit Utrecht zit sinds zondag vast, meldt het Openbaar Ministerie in een verklaring. Hij heeft zijn daad tegenover het OM bekend.

Hij was vijf jaar in dienst bij de opvangorganisatie. Volgens een woordvoerder van het OM zijn "ouders erg geschokt, ook omdat het een geliefde medewerker was".

'Er was boosheid, verdriet, onmacht en ongeloof'

De zusjes, van wie de leeftijd niet bekend is gemaakt, zouden samen seksuele handelingen hebben moeten verrichten bij de medewerker. Dat zou vorige week zijn gebeurd. De ouders deden aangifte nadat de meisjes erover hadden verteld.

Blanco strafblad

Justitie zegt dat er op dit moment geen aanwijzingen zijn dat de verdachte "dit al vaker heeft gedaan of dat hij ook met andere kinderen ontucht heeft gepleegd". Hij heeft een blanco strafblad en beschikte over een verklaring omtrent het gedrag.

Gisteravond waren ongeveer 250 ouders per mail uitgenodigd voor een speciaal ingelaste bijeenkomst in een lokaal zalencentrum. Partou heeft twee locaties in De Bilt; het misbruik zou zich hebben afgespeeld op de vestiging bij Sportpark Weltevreden.

Grootste van het land

Met meer dan 300 vestigingen en ruim 3300 medewerkers is Partou naar eigen zeggen de grootste kinderopvangorganisatie van Nederland. Op de locaties van het bedrijf, dat een hoofdkantoor heeft in Vianen, worden zo'n 26.000 kinderen opgevangen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl