Medewerkers van dierenorganisaties, die te laat kwamen om het dier te redden
NOS NieuwsAangepast

Babydolfijn dood na selfies met toeristen in Spanje

Aan de Spaanse kust is een babydolfijn doodgegaan nadat toeristen het beestje hadden ontdekt. Zij zouden het jonge dier aan elkaar hebben doorgegeven en er één voor één mee op de foto zijn gegaan.

De dolfijn zwom vlak langs de kust bij het dorpje Mojacar, in het zuidoosten van Spanje. Het dier was afgedwaald, mogelijk omdat het ziek was of omdat het zijn moeder was verloren. Toeristen merkten het beestje op en haalden het uit het water. Kinderen zouden bij het vasthouden ook het blaasgat, waardoor de dolfijn ademt, hebben afgesloten. Een kwartier later kwamen medewerkers van de dierenorganisatie Equinac aan, maar toen was het al te laat.

Stress

De organisatie zegt dat de dolfijn is doodgegaan door de zelfzuchtigheid van de mensen op het strand. Dolfijnen kunnen erg slecht tegen stressvolle situaties, schrijft Equinac op Facebook. Het hart van het dier zou zijn bezweken door de angst en de stress, zegt de organisatie.

Het is de vraag of het dier het had overleefd zonder hulp, omdat jonge dolfijnen zonder moeder niet kunnen overleven. Maar volgens medewerkers van Equinac had het anders kunnen aflopen als zij eerder op de hoogte waren gesteld.

Anderhalf jaar geleden was er ook ophef nadat strandgasten in Argentinië massaal met een babydolfijn op de foto waren gegaan. Het beest overleed en werd achtergelaten op het strand.

Waarschijnlijk overleed het dier aan de stress

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl