ANP

De voorzitters van VNO-NCW, FNV en de Sociaal-Economische Raad hebben een "pittig, maar constructief" gesprek gevoerd met de onderhandelaars aan de formatietafel. Ze spraken vanochtend met VVD-leider Rutte, CDA-leider Buma, ChristenUnie-leider Segers en D66-leider Pechtold over belangrijke onderwerpen als de arbeidsmarkt en de pensioenen.

Een akkoord is er volgens de sociale partners nog niet, "maar we zijn met elkaar in gesprek en we hebben elkaar wat huiswerk meegegeven", zei voorzitter De Boer van de werkgeversorganisatie VNO-NCW.

Pleisters plakken

FNV-voorzitter Busker zei: "We willen dat de doorgezette flexibilisering van de arbeidsmarkt wordt stopgezet. We willen ook dat er meer zekerheid komt bij de mensen over de pensioenen. Dat zijn grote thema's en we willen niet alleen pleisters plakken. De FNV zet alleen een handtekening onder duurzame en structurele oplossingen."

De Boer zei: "Er komt een moment dat we met elkaar gaan springen, maar er is nu nog niet een begin van een nieuw akkoord." De sociale partners zeiden dat ze niet gehaast met oplossingen willen komen, maar dat ze zich realiseren dat de onderhandelaars aan een tijdsschema gebonden zijn.

Van polder tot politiek

STER reclame