NOS Nieuws

Bord waarschuwt voor risico's hete auto voor honden

In Emmen wordt het eerste bord geplaatst waarop gewaarschuwd wordt voor het achterlaten van honden in auto's op warme dagen. Het bord, een initiatief van de Dierenbescherming, is een variant op het bekende waarschuwingsbord tegen diefstal uit auto's 'Op slot, buit eruit' dat op veel parkeerplaatsen staat.

De Dierenbescherming wil voor de zomer van 2018 zo'n honderd nieuwe borden plaatsen. Deze zomer zijn zeker twee honden in auto's omgekomen door oververhitting. Bij tientallen auto's moesten ruiten worden ingeslagen om honden te redden.

50 graden

In een stilstaande auto kan de temperatuur, ook met een open raampje, al snel oplopen tot wel 50 graden, waarschuwt de Dierenbescherming op haar website. Honden overlijden niet aan een gebrek aan zuurstof, maar aan oververhitting van de hersenen.

De politie geeft een boete aan hondenbezitters die hun dier op warme dagen achterlaten in de auto. Een online petitie van een privéonderneming, waarin wordt gevraagd om die boetes sterk te verhogen, is inmiddels al door ruim 50.000 mensen ondertekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl