Robin Haase
NOS SportAangepast

Haase mist matchpoint en verliest deze keer al in eerste ronde

Robin Haase is na zijn knappe halvefinaleplaats in Montreal tegen een pijnlijke nederlaag aangelopen in de eerste ronde van het masterstoernooi van Cincinnati. Ondanks een matchpoint verloor hij uiteindelijk van Adrian Mannarino: 6-2, 6-7 (8), 2-6.

De twee tennissers ontlopen elkaar niet veel. Op de wereldranglijst staan ze 35ste en 36ste en in onderlinge duels stond het tot vandaag 1-1.

Vorige week haalde Haase dus de laatste vier in Montreal, waarin hij uiteindelijk verloor van Roger Federer. Mannarino kwam op hetzelfde toernooi niet verder dan de kwartfinales.

Het contrast met vorige week was groot in Cincinnati. Na een optreden voor een publiek van 10.000 man tegen Federer moest Haase het nu doen met een handjevol fans op baan 4. Toch leek hij stoïcijns op de winst af te stevenen.

Ondanks harde muziek op de naastgelegen baan en een aantal dubieuze beslissingen van de arbitrage (tot ongeloof van beide spelers) bleef Haase rustig en gedecideerd zijn punten pakken.

Hij had in de tweede set drie setpoints weggewerkt toen hij in de tiebreak bij 8-7 op matchpoint kwam. De Hagenaar zocht de aanval, maar Mannarino hield stand en sleepte er toch een derde set uit. Daarin sloeg Haase zich mopperend naar het einde en zag hij uiteindelijk de winst in drie sets naar zijn tegenstander gaan.

US Open

Bij winst op Mannarino had Haase waarschijnlijk een beschermde positie gekregen voor de US Open over twee weken. Dat is het eerstvolgende toernooi waarop de Hagenaar in actie komt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl