Orange Pictures

Manon Flier heeft na amper een jaar al een punt gezet achter haar loopbaan als beachvolleybalster. De 430-voudig zaalinternational kreeg steeds meer fysieke klachten en kon haar sport moeilijk combineren met haar gezinsleven.

Flier (33) vormde sinds vorig jaar november een duo met tweevoudig Europees kampioen Marleen van Iersel. "De keuze om te stoppen met beachvolleybal is een hele moeilijke geweest. Er was duidelijk sprake van sportieve progressie", zegt Flier.

Magere resultaten

Toch waren de resultaten niet om over naar huis te schrijven. Onlangs haalden Flier en Van Iersel nog wel de tweede ronde van de WK in Wenen, maar in de tien internationale toernooien die ze samen speelden kwamen ze nooit tot de achtste finales.

Manon Flier en Marleen van Iersel NeVeBo

Van Iersel moet dus op zoek naar een nieuwe partner. "Ik vind het heel jammer dat Manon deze beslissing heeft genomen. Wat mij betreft was er nog veel meer te halen uit onze samenwerking."

Flier: "Dat ik stop heeft te maken met meerdere factoren. Ik heb dit seizoen vaak last gehad van mijn rug en dat had ook andere fysieke klachten tot gevolg. Daarnaast is het zwaar gebleken om het gezinsleven te combineren met het vele reizen als beachvolleybalster."

Boegbeeld

In 2015 kreeg Flier een kindje. Ze dacht daarna aan een rentree in de zaal, waar ze jarenlang het boegbeeld van Oranje was, maar koos uiteindelijk voor het beachvolleybal. Eerder dit jaar liet ze al weten dat de nieuwe sport haar zwaar viel.

Nog geen succes, maar Van Iersel en Flier blijven geduldig

STER reclame