Maria Sjarapova is met een wildcard toegelaten tot de US Open. Het wordt het eerste grandslamtoernooi voor de Russin in achttien maanden, nadat ze eerder dit jaar was teruggekeerd van een dopingschorsing.

Roland Garros weigerde eerder dit jaar de vijfvoudig grandslamkampioene, die is afgezakt naar de 148ste plaats van de wereldranglijst, een wildcard te geven vanwege haar dopingstraf.

Vanwege een blessure aan haar dijbeen moest Sjarapova vervolgens afzeggen voor het kwalificatietoernooi van Wimbledon en daarna kreeg ze ook nog last van haar arm.

Herstel

In haar thuisbasis Florida bleef de 30-jarige Russin onder begeleiding van haar Nederlandse coach Sven Groeneveld hard werken aan haar herstel.

In april van dit jaar keerde de Russin terug in het tenniscircuit na een gedwongen afwezigheid van vijftien maanden wegens het gebruik van het verboden middel meldonium. Sindsdien speelde ze vanwege haar blessureleed slechts vier toernooien. Zes van haar negen duels won ze.

Alles voor de US Open

Sjarapova zou deze week in Cincinnati spelen, maar trok zich terug omdat ze nog steeds last heeft van haar arm en geen risico wilde nemen met het oog op de US Open waar ze sowieso de kwalificaties mocht spelen.

Nu zit Sjarapova dus direct in het hoofdtoernooi, dat over twee weken begint. In 2006 zegevierde ze op Flushing Meadows. "Bedankt US Open, dit is zo speciaal", meldt ze op Twitter.

STER reclame