Gemalen bast van de ibogaplant, met daarin Ibogaïne
NOS NieuwsAangepast

Natuurgenezeres Kockengen weer verdacht van ibogaïne-dode

Een natuurgenezeres uit Kockengen wordt voor de tweede keer vervolgd na de dood van een klant. De 58-jarige vrouw zou begin februari een Zweedse vrouw de stof ibogaïne hebben gegeven, terwijl ze wist dat die gevaarlijke bijwerkingen kon hebben. De Zweedse (49) overleed als gevolg van de behandeling.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de genezeres er ook van dat ze onjuiste informatie heeft gegeven aan de hulpdiensten, die waren ingeschakeld toen het slachtoffer onwel was geworden. De verdachte werd eind februari in Duitsland opgepakt en later uitgeleverd.

In 2014 werd de genezeres al veroordeeld in een ibogaïne-zaak. Ze had het spul gegeven aan een Zwitserse man die daarna psychotisch werd. De vrouw liet hem in die toestand achter bij een hotel. De man liep de snelweg op en overleed doordat hij door een vrachtwagen werd aangereden.

De vrouw werd veroordeeld tot 141 dagen cel voor het hulpeloos achterlaten van de Zwitser en bezit van ibogaïne. Tijdens de rechtszaak zei de genezeres toen dat ze honderden mensen had behandeld met ibogaïne.

In de huidige zaak wordt de vrouw onder meer verdacht van doodslag en het toebrengen van van zwaar lichamelijk letsel. Over een week komt de genezeres voor de rechter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl