Grace Mugabe met haar man, president Robert Mugabe van Zimbabwe
NOS NieuwsAangepast

'Gezochte first lady Zimbabwe weer thuis na mishandeling in Zuid-Afrika'

Grace Mugabe, die in Zuid-Afrika wordt beschuldigd van het mishandelen van een fotomodel, is weer terug in Zimbabwe. Dat melden overheidsbronnen aan persbureau Reuters.

De vrouw van president Mugabe zou zondag een 20-jarig model hebben geslagen met een stekker in een chic appartement in Johannesburg. Het fotomodel, Gabriella Engels, had de avond doorgebracht in een nachtclub met twee zoons van Mugabe.

Grace Mugabe zou hebben gezegd dat ze zichzelf vrijwillig zou melden bij de politie in Johannesburg, maar deed dit uiteindelijk niet. Een Zimbabwaanse overheidsfunctionaris zegt dat hij niet begrijpt waar de aantijgingen uit Zuid-Afrika vandaan komen.

De Zuid-Afrikaanse minister van Politie heeft beloofd het incident te laten onderzoeken en benadrukte dat Mugabe's diplomatieke paspoort niet betekent dat ze niet kan worden opgepakt.

Fotograaf geslagen

Het is niet voor het eerst dat Grace Mugabe in verband wordt gebracht met een mishandeling. In 2009 beschuldigde een Britse fotograaf haar ervan hem geslagen te hebben bij een hotel in Hongkong, terwijl haar lijfwachten hem vasthielden.

Eerder deze maand zou ze hebben vastgezeten in Singapore voor het vernielen van een cameraspullen van twee journalisten. In beide gevallen ging Mugabe overigens vrijuit vanwege diplomatieke onschendbaarheid. Grace Mugabe is een van de kandidaten die genoemd worden als opvolger van haar man, wanneer die komt te overlijden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl