ANP

Albert Heijn heeft maatregelen genomen bij de verkoop van babymelkpoeder, omdat de vraag weer toeneemt. De supermarkt zegt dat handelaren in het hele land Nutrilon 1 tot en met 5 opkopen en het poeder verschepen naar China. Daardoor grijpen Nederlandse klanten vaak mis.

Filialen van Albert Heijn mogen nu maximaal twee pakken per klant per dag verkopen en alleen bij de servicebalie. In het schap hangt een kaartje met de boodschap dat mensen voor de babyvoeding naar de servicebalie moeten.

Volgens Nutricia, de producent van Nutrilon, is er geen sprake van een run. "De vraag fluctueert altijd. We zien nu een toename in activiteit bij de handelaren. Sommige winkels gaan ertoe over om melkpoeder via de servicebalie te verkopen. Dat ligt aan de retailer zelf, wij vragen dat niet. We hebben zelf de productieactiviteit verhoogd."

Melkpoederschandaal

In 2013 was er een run op babymelkpoeder. Na een melkpoederschandaal in China - waarbij ook kinderen overleden - werd het Nederlandse Nutrilon erg gewild. Lege schappen in supermarkten en bij drogisterijen waren het gevolg.

Al snel werd duidelijk dat bendes in veel winkels alle babymelk opkochten. Net gevulde schappen waren in een mum van tijd weer leeg.

Sinds vorig jaar is het voor Chinezen mogelijk om via internet de babyvoeding rechtstreeks te bestellen in ons land.

STER reclame