Wout Poels
NOS WielrennenAangepast

Poels moet Froome in Vuelta aan dubbel helpen

Na het missen van de Tour de France is het Wout Poels wel gelukt om zich bij de selectie voor de Vuelta a España te fietsen. De Nederlander is een van de belangrijkste knechten van Chris Froome, die voor de eindzege in Spanje gaat.

Poels werd door Sky niet opgenomen in de selectie van de Tour. Hij was toen pas net hersteld van een hardnekkige knieblessure. Inmiddels heeft hij het goede gevoel weer te pakken. Zo won hij begin augustus de zware slotrit in de Ronde van Polen en werd hij derde in het eindklassement.

De klimmer is blij dat hij mee naar Spanje mag. "Nadat ik had gehoord dat ik niet mee mocht met de Tour ben ik nieuwe doelen gaan stellen. De eerste grote ronde na de Tour is de Vuelta. Het publiek is hier heel enthousiast, het is vaak goed weer en dit jaar moet er veel worden geklommen."

Chris Froome na zijn vierde Tourzege

Hoewel de Limburger nog altijd hoopt zelf een keer als kopman van Sky in een grote ronde te mogen starten, zal zijn Vuelta dit jaar in het teken staan van Froome. De Britse Tourwinnaar gaat voor de dubbel.

"Het is een grote motivatie voor mij dat het niemand in het moderne wielrennen is gelukt om die twee grote rondes achter elkaar te winnen", zegt Froome, die na drie tweede plaatsen nu ook weleens op het hoogste podium in Spanje wil staan.

Alleen de Fransmannen Jacques Anquetil (1963) en Bernard Hinault (1978) lukte het om in een jaar zowel de Tour als de Vuelta op hun naam te schrijven.

Concurrenten

Als voornaamste concurrenten noemt Froome de namen van Romain Bardet, Fabio Aru, Vincenzo Nibali, Bob Jungels en Adam Yates. Hij lijkt geen rekening te houden met Wilco Kelderman, Steven Kruijswijk en Alberto Contador.

De Spanjaard rijdt in eigen land zijn laatste koers als prof, voordat hij ermee ophoudt. Hij krijgt bij Trek-Segafredo Koen de Kort mee als knecht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl