Robin Haase in Montreal
NOS SportAangepast

Haase: topweek past in mijn huidige seizoen

Hij werd de eerste Nederlander sinds Richard Krajicek (Stuttgart 1999) die de laatste vier van een masters-evenement haalde. Het is de categorie toernooien waar de wereldtop altijd aanwezig is en waar bakken met punten en geld te verdienen zijn.

Robin Haase kijkt dan ook met veel voldoening terug op zijn topweek in Montreal. "Dit is een van mijn mooiste prestaties. De halve finales op een masterstoernooi halen, dat is niet voor veel spelers weggelegd."

Hoog niveau

De Hagenaar boekte afgelopen week in Canada vier sterke overwinningen en werd in de halve eindstrijd gestopt door Roger Federer. "Mijn zege op Grigor Dimitrov (nummer 11 van de wereld, red.) in de derde ronde was misschien wel een van mijn beste partijen ooit. Ik haalde zo'n hoog niveau", aldus Haase.

Of dit het beste seizoen is uit mijn loopbaan? Misschien wel.

Robin Haase

"Dit resultaat past wel in mijn huidige seizoen, waarin ik best veel goede spelers heb verslagen. En soms ook achter elkaar op een toernooi, dat lukte voorheen niet. Of dit mijn beste seizoen is? Misschien wel", zegt Haase op de luchthaven van Montreal, als hij op weg is naar Cincinnati voor zijn volgende masterstoernooi.

"Elk toernooi is weer anders", tempert hij de eventuele hoge verwachtingen. "Mijn komende tegenstander (Adrian Mannarino, red.) haalde in Montreal de kwartfinales en is dus ook in vorm. De euforie van afgelopen week kan zo weer verdwenen zijn. Daarom ga ik in Cincinnati gewoon weer hard mijn best doen en dan zien we het wel."

De beste Nederlandse tennisser stijgt nu naar de 35ste plaats op de wereldranglijst en nadert zijn beste positie ooit (33ste). Wat zit er nog meer in? Een plaats in de topdertig? De tweede week van een grandslamtoernooi halen? Dat is een barrière die Haase nog nooit doorbrak.

"Deze doelen heb ik al veel langer, daar verandert een goede week in Montreal niets aan", vertelt de 30-jarige Haase. "Ik ben altijd in mezelf blijven geloven, ondanks dat ik door blessures veel tegenslag heb gehad. Mits ik fit blijf, heb ik nog een aantal mooie jaren voor me."

Roger Federer en Robin Haase schudden elkaar de hand in Montreal

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl