EPA
NOS NieuwsAangepast

Verdwenen Zweedse journaliste niet in gezonken onderzeeër

Het lichaam van een Zweedse journaliste die vermist was geraakt na het zinken van een onderzeeër is niet in het schip aangetroffen. Dat is gebleken nadat de onderzeeër bij Kopenhagen van de zeebodem is getild en onderzocht.

De eigenaar van de onderzeeër, de Deen Peter Madsen, zit vast. Hij wordt ervan verdacht dat hij de vrouw om het leven heeft gebracht. Madsen en de journaliste, Kim Wall, waren donderdagavond een stukje gaan varen. Vrijdagochtend werd Wall door haar vriend als vermist opgegeven.

Peter Madsen ontkent dat hij iets met haar dood te maken heeft. Hij zei aanvankelijk dat hij Wall in de buurt van Kopenhagen heeft afgezet. Later heeft hij die verklaring gewijzigd. De politie bevestigt dat, maar wil er verder niet op ingaan.

Zelf gebouwd

Madsen komt niet meteen vrij. Voor de politie blijft hij verdacht. Volgens de politie zijn er aanwijzingen dat Madsen de onderzeeër opzettelijk heeft laten zinken. Bovendien zijn zijn verklaringen over wat er donderdagavond precies gebeurde, niet consistent.

De zoektocht naar Wall gaat door. Er wordt nu gezocht met duikers en helikopters. Het restaurant waar de Deen de Zweedse naar eigen zeggen heeft afgezet, heeft een bewakingscamera. Dat beeld wordt ook onderzocht.

Madsen is uitvinder. Hij had de onderzeeër zelf gebouwd en de journaliste zou een reportage schrijven over Madsen en zijn achttien meter lange onderzeeër 'Nautilus'.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl