Haase kan Federer niet verrassen in Montreal

Aangepast
EPA

Robin Haase heeft in de halve finales van het masterstoernooi van Montreal niet voor een stunt kunnen zorgen tegen Roger Federer. De Nederlander, die voor het eerst was doorgedrongen tot de laatste vier van een masterstoernooi, verloor met 6-3, 7-6 (5) van de 19-voudig grandslamkampioen.

De eerste zeven punten gingen weliswaar naar Federer, maar Haase kwam vervolgens prima in de wedstrijd. Zijn service liep vrij goed (hij sloeg negen aces, evenveel als Federer) en in de rally's bood hij goed partij.

De pech was alleen dat Federer zijn topvorm ook liet zien. Op de beslissende momenten gaf dat net even de doorslag.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Haase kan niet stunten tegen Federer
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Tiebreak

In de tweede set waren de rally's kort en kon Haase eigenlijk niets uitrichten op de opslag van Federer. In de tiebreak knokte hij zich na een 4-1 achterstand nog naar een 5-4 voorsprong, maar de laatste drie punten waren toch voor Federer.

Na vijf kwartier kon de opgeluchte Federer zijn armen de lucht insteken na een forehandmisser van Haase, die in de beginfase nog wel de lachers op zijn hand kreeg. "Mijn naam is Robin, niet Roger", zei hij toen een toeschouwer de voornaam van de Zwitser schreeuwde. Een luid applaus voor Haase volgde.

1/3Roger Federer wordt gefeliciteerd door Robin Haase EPA
2/3Roger Federer AFP
3/3Robin Haase AFP

Nummer 35

Haase won in Montreal vier partijen op een rij en stijgt door zijn zegereeks naar de 35ste plaats op de wereldranglijst. Bovendien verdiende hij ruim 220.000 dollar.

Gekeken naar het aantal behaalde punten (360) betekent is het bereiken van de halve finales in Canada het hoogtepunt van zijn loopbaan.

STER Reclame