Thomas Bruns viert zijn treffer voor Vitesse
NOS VoetbalAangepast

Vitesse heeft geen kind aan NAC Breda

NAC Breda is bij zijn rentree in de eredivisie tegen een ruime nederlaag aangelopen. Vitesse zette de ploeg van de in de eredivisie debuterende trainer Stijn Vreven in Arnhem met 4-1 aan de kant.

Al na een half uur stond het 3-0, met drie nieuwelingen als doelpuntenmakers. Na twee minuten tikte de van Heracles overgenomen Thomas Bruns de bal na een voorzet van links binnen.

De van FC Groningen overgekomen Bryan Linssen kreeg na twintig minuten de bal uit de kluts voor zijn voeten en aarzelde niet. En Tim Matavz (afkomstig van FC Nürnberg) tekende voor de derde treffer met een kopbal.

NAC kwam eigenlijk nog goed weg, want Navarone Foor pegelde nog op de lat en Guram Kashia liet na de bal van dichtbij binnen te koppen.

Mounir El Allouchi baalt na de derde goal van Vitesse

Vitesse blijft gretig

Vitesse was duidelijk van zins de score nog verder uit de bouwen, gezien de gretigheid waarmee het de aanval zocht na rust. Toen de dadendrang na een kwartier jagen nog zonder beloning was, namen de Arnhemmers wat gas terug. Na een knap schot van Foor (net naast) trof NAC zowaar doel: Thierry Ambrose kopte de bal uit een lange voorzet bij de tweede paal binnen.

Vreven zweepte zijn manschappen op in de hoop er nog meer uit te halen, maar al snel was de marge weer drie na een geplaatst schot van Milot Rashica in de verre hoek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl