Feest voor de spelers van VVV

Gepromoveerd VVV begint uitstekend met winst op Sparta

VVV-Venlo is uitstekend begonnen aan zijn 21ste seizoen in de eredivisie. De kampioen van de Jupiler League versloeg in de eigen Koel het tegenvallende Sparta met 3-0. De Limburgers mogen zich door de zege zelfs koploper noemen.

Goed was het zeker niet in Venlo, maar dat mocht misschien ook niet worden verwacht van de Limburgse promovendus en de Rotterdamse club die zich vorig jaar pas op de laatste speeldag veiligspeelde. Balverlies was er in overvloed, kansen waren er amper.

De eerste kans die werd gecreëerd was voor VVV. Nieuweling Tarik Tissoudali werd vrij voor Roy Kortsmit gezet, maar hij schampte de bal en Michel Breuer kon vlak voor de doellijn opruimen. Aan de andere kant kopte de van NK Celje overgekomen Dalibor Bolas op de lat.

Clint Leemans heeft VVV op voorsprong tegen Sparta

Toch kwam VVV op voorsprong. Clint Leemans haalde kort voor rust hard uit en zag Kortsmit knullig over de bal duiken. Drie minuten na rust schoot Tissoudali uit de draai de 2-0 binnen. Daarvoor raakten Lennart Thy en Vito van Crooy namens VVV al de kruising en de paal.

Sparta moest na die 2-0 echt komen, maar de ploeg van Alex Pastoor speelde een kansloos duel. Dat was helemaal het geval toen Jeffrey Chabot, die overkwam van RB Leipzig, als eerste speler in dit seizoen rood kreeg. In blessuretijd stiftte Van Crooy nog de 3-0 binnen.

'Vreselijke attitude'

"Pijnlijk, een dure nederlaag die we aan onszelf te wijten hebben", vond Sparta-trainer Alex Pastoor. "In de eerste helft hebben we prima gevoetbald en daar zouden we mee doorgaan in de tweede helft. Maar als je ziet hoe we na de rust spelen, of beter gezegd niet spelen... het was een vreselijke attitude."

In het zonnetje

Voor aanvang van de wedstrijd werden voormalig VVV-speelsters Lieke Martens en Vanity Lewerissa op het veld gehuldigd voor de Europese titel met de Nederlandse voetbalsters.