Eelco Sintnicolaas tijdens het discuswerpen in de tienkamp tijdens het WK Atletiek in Londen EPA

Sintnicolaas uit de tienkamp na hamstringproblemen

tijd van publicatie Aangepast

Eelco Sintnicolaas heeft de wereldkampioenschappen atletiek moeten verlaten. De 30-jarige atleet kreeg last van zijn hamstring en trok zich na het discuswerpen terug. Sintnicolaas gooide 40,25 meter.

De tweede dag van de tienkamp begon goed voor Sintnicolaas. Tijdens de 110 meter horden liep Sintnicolaas naar een tijd van 14,22 en dat leverde hem 934 punten op. Sintnicolaas was gestegen naar de elfde plek in de tussenstand.

Polsstokhoogspringen was geen optie

Volgens de meerkamper was het niet meer mogelijk om deel te nemen aan een van zijn sterke onderdelen, het polsstokhoogspringen. "Ik kon niet meer pijnvrij wandelen, dribbelen en stukjes sprinten lukte helemaal niet. Dan is het polsstokhoogspringen geen optie."

De pijn begon al tijdens het eerste onderdeel op de tweede dag, de 110 meter horden. "Het krampgevoel dat ik gisteren beschreef was er vandaag ook tijdens de horden. Bij horde twee schoot de kramp in mijn hamstring en ik heb dat doorgetrokken tot en met horde tien."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Teleurgestelde Sintnicolaas: dit zag ik niet aankomen
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Ondanks dat het echt niet meer ging was de beslissing om te stoppen erg moeilijk. "Ik wil op zo'n WK gewoon echt niet stoppen. Als je die beslissing moet nemen, is dat heel moeilijk. Als ik na het polsstokhoogspringen nog op medaillekoers stond was ik waarschijnlijk wel doorgegaan."

Herstel

Sintnicolaas denkt nog niet aan een comeback. "Ik neem nu even rust. Ik heb nog niet heel veel zin om aan het herstel te werken, maar voor hetzelfde geld voelt het over een aantal dagen weer goed en kan ik aan het einde van het seizoen nog wat doen. Anders is het het einde van het seizoen en heb ik alle tijd in de winter. Er is een heel aantal dingen mogelijk, maar aan de andere kant weet ik ook dat deze tegenstanders er volgend jaar ook nog zijn."

STER Reclame