Ajacieden eensgezind: wij moeten kampioen worden

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Mijn teamgenoten bij Duitsland waren erg geïnteresseerd in Ajax'

De laatste landstitel van Ajax dateert alweer van 2014. En dat past niet bij de meest succesvolle club van Nederland, vinden Hakim Ziyech en Amin Younes.

"Het wordt wel weer eens tijd om een prijs te pakken", zegt Ziyech vastberaden. Daarmee verwoordt hij naar eigen zeggen het gevoel van de hele ploeg. "Dat vinden we allemaal. Ajax hoort ieder jaar iets te winnen."

"Bovendien denk ik dat wij de stijgende lijn van vorig seizoen zullen doortrekken en daarom zijn we verder dan Feyenoord en PSV. Dus ik denk dat onze kansen veel groter zijn dan van de andere topclubs."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Het wordt tijd dat Ajax weer een prijs pakt'

Younes sluit zich aan bij de middenvelder. "In Amsterdam verwacht men van ons dat we een prijs pakken en ik moet zeggen: ik heb een goed gevoel, omdat we een team hebben met zeer getalenteerde spelers. En vooral omdat ik merk dat we allemaal iedere dag beter willen worden en zo moet het ook."

Het is de mentaliteit die de Duitser ook herkent van de nationale ploeg waarvoor hij deze zomer zijn debuut maakte en waarmee hij direct de Confederations Cup won.

"Met die Mannschaft waren we echt op jacht naar succes. Dat merkte je bij iedereen, iedere dag weer. Daarom hebben we het toernooi gewonnen. Het was geweldig om mee te maken."

Amin Younes (15) viert de winst van de Confederations Cup ANP

Zowel Younes als Ziyech willen ook individueel een stap maken ten opzichte van het vorige seizoen. Ziyech: "Ik heb een redelijk eerste jaar gehad bij Ajax. Ik ben daarover dan ook redelijk tevreden en dat betekent dus dat ik beter kan."

Dat betekent volgens Ziyech niet dat hij, net als in zijn Twente-tijd, bij vrijwel alle doelpunten betrokken moet zijn. "Je kan ook belangrijk zijn zonder te scoren..."

Hakim Ziyech ANP

Ook Younes, nog weleens bekritiseerd om zijn gebrekkige rendement, laat zich niet verleiden tot een uitspraak over het na te streven aantal goals.

"Natuurlijk wil ik doelpunten maken en assists geven. Maar ik wil vooral lekker spelen, de mensen in de Arena vermaken en dat in combinatie met een prijs, want dat staat op nummer één."

Ajax begint het eredivisie-seizoen op zaterdagavond 20.45 uur met een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Een samenvatting van dat duel is te zien in Studio Sport Eredivisie vanaf 22.18 uur op NPO 1. De wedstrijd is live te volgen op NPO Radio 1, NOS.nl en Teletekstpagina 818.