Vier bedrijfspanden in de as in Alkmaar

Aangepast
Mizzle Media

Een grote brand in Alkmaar heeft vier bedrijfspanden in de as gelegd. In alle vier de panden waren meerdere bedrijven gevestigd, onder meer een garagebedrijf en een autospuiterij. Bij de brand is in een straal van 50 meter asbest vrijgekomen.

Het vuur is inmiddels onder controle. De brandweer verwacht dat het nablussen nog flinke tijd in beslag zal nemen en heeft daarbij ook sloopkranen ingezet, om beter bij de vuurhaarden te komen.

De brand begon rond middernacht. Getuigen hebben knallen gehoord, die mogelijk zijn veroorzaakt door ontploffende spullen in een van de loodsen. Er kwam veel rook vrij bij de brand. Een bedrijf in de buurt dat busreizen verzorgt, heeft zijn touringcars uit voorzorg weggehaald.

In de wijde omgeving van de brand zijn roetdeeltjes terecht gekomen. De brandweer raadt bewoners aan om voor informatie op de site van gemeente Alkmaar te kijken. De NL-Alert om ramen en deuren dicht te houden is ingetrokken.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Asbest vrij bij grote brand Alkmaar

STER Reclame