Nadine Visser in actie tijdens de series van de 100 meter horden EPA

Visser en Bakker naar halve finales 100 meter horden

tijd van publicatie Aangepast

Nadine Visser en Sharona Bakker zijn bij de WK atletiek in Londen tot de halve finales van de 100 meter horden doorgedrongen.

Visser deed dat op overtuigende wijze. Ze moest bij de eerste vier in haar serie eindigen voor directe plaatsing en dat lukte eenvoudig. Met 12,96 werd ze tweede. Visser werd eerder deze WK zevende op de zevenkamp en liep toen 12,85 op de 100 meter horden.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Visser overtuigt in series 100 meter horden
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Visser sprak na afloop van een ontspannen race. "Enkele dagen herstel na een zevenkamp heb je wel nodig, dus ik ben zeer tevreden dat ik makkelijk liep en niet hoefde te pushen."

Visser: dit ging vrij soepel

Nadine Visser na de series van de 100 meter horden bij de WK atletiek in Londen.

Bakker werd in haar race vijfde. Met 13,12 hoorde ze echter nog net tot de vier snelste verliezers. Bakker kon haar geluk niet op. Haar carrière is door de vele blessures aan met name haar achillespezen nooit tot volle wasdom gekomen. "Ik wil zo graag laten zien waartoe ik echt in staat ben. Dat is me eigenlijk nog nooit gegund", zei ze na afloop.

Eefje Boons redde het niet. Zij werd in haar heat zevende in 13,34. Boons claimde nog wel te zijn aangetikt door Mulern Jean uit Haïti en diende een protest in. Het protest werd echter korte tijd later afgewezen.

De halve finales staan vanavond (20.05 uur) op het programma.

Boons: meisje naast mij gooide horde om

Eefje Boons baalt van de uitschakeling op de 100 meter horden bij de WK atletiek in Londen.

STER Reclame