Joost Luiten
NOS SportAangepast

Hole-in-one verlicht pijn Luiten in Charlotte

Joost Luiten heeft op de eerste dag van het PGA Championship voor een fraai hoogtepunt gezorgd met een hole-in-one. Toch zal de Zuid-Hollander mokkend van de baan in Charlotte zijn gestapt na een dagscore van +5.

Luiten begon de dag op de tiende hole en startte rustig met twee parscores. Op de holes daarna ging het echter goed mis. Eerst kwam er een bogey, op de dertiende hole nog eentje en bij hole 16 moest hij zelfs een triple bogey noteren. Daarna volgden nog twee bogeys.

Luitens dag was daarmee danig verpest, ook al was hole vier goed voor een lichtpuntje. Zijn afslag stuiterde tegen de vlag, waarna de bal precies omlaag in het putje viel.

Luiten slaat hole-in-one in Charlotte

Olesen en Kisner aan kop

Thorbjørn Olesen en Kevin Kisner gaan na de eerste dag van het vierde en laatste major van het jaar aan kop. De Deen en de Amerikaan hebben met -4 één slag voorsprong op vijf achtervolgers. Luiten staat op negen slagen 95ste.

Kisner had vooraf vijf holes uitgekozen waarop hij een birdie kon maken en ging op de overige holes voor par. De tactiek loonde en leverde hem uiteindelijk zes birdies en maar twee bogeys op.

Jordan Spieth, die van de vier majors alleen het PGA Championship nog nooit wist te winnen, kwam in Charlotte op de banen van Quail Hollow tot een score van +1. Na vier bogeys en drie birdies staat de Amerikaan gedeeld 33ste.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl