Frauderende schooldirecteur krijgt een jaar gevangenisstraf

Aangepast
Rotterdam Business School (RBS) is onderdeel van de Hogeschool Rotterdam ANP

De ex-directeur van de Rotterdam Business School moet een jaar de cel in voor oplichting, valsheid in geschrifte, verduistering en witwassen. De Hagenaar heeft zijn werkgever voor meer dan een ton opgelicht. Hij moet ook het geld terugbetalen.

Cees van der K. declareerde twee jaar lang nep-wervingsactiviteiten in Zuid-Amerika. Hij schreef zelf de facturen en liet het geld maandelijks overmaken op zijn eigen bedrijfsrekening. Ook zou de directeur een privéreis met zijn gezin naar Berlijn hebben gemaakt, deels op kosten van de hogeschool.

De fraude kwam in september vorig jaar aan het licht toen de directeur werd vervangen wegens ziekte. Een collega ontdekte de valse facturen en trok aan de bel. Na een intern onderzoek werd de directeur geschorst.

Verdachte ontkent

De straf is iets lager dan de eis van 15 maanden cel. De verdachte zelf ontkent fraude te hebben gepleegd.

Van der K. was niet aanwezig in de rechtbank toen het vonnis werd uitgesproken, meldt RTV Rijnmond. Eerder liet de verdachte weten dat een gevangenisstraf voor hem "het einde" zou zijn, omdat hij wil zorgen voor zijn twee kinderen en zijn vriendin uit Costa Rica, die illegaal in Nederland is.

STER Reclame