Jorge Zorreguieta begraven in bijzijn van een paar honderd genodigden

Aangepast
Een geblindeerd busje rijdt het terrein op van de begraafplaats NOS

Op de begraafplaats Parque Memorial in Pilar, net buiten Buenos Aires, is Jorge Zorreguieta begraven. Bij de afscheidsdienst van de vader van koningin Máxima waren een paar honderd mensen aanwezig.

Het was de wens van de familie van Zorreguieta om hem in besloten kring te begraven. "Dat moet je wel een beetje ruim opvatten", zegt verslaggever Tanja Braun, die in de Argentijnse hoofdstad is. "We horen zelfs aantallen van 400 mensen die uitgenodigd waren om afscheid te nemen."

Veel fotografen

Er waren veel fotografen op de been om een foto te maken van Máxima. "Ze zien Jorge Zorreguieta meer als de vader van de koningin dan als de oud-staatssecretaris onder het regime van Videla. Dus er is vooral veel aandacht voor de plaatjes."

De Nederlandse regering stuurde geen afvaardiging naar het afscheid. Of de Argentijnse overheid wel een vertegenwoordiger heeft gestuurd, is niet bekend.

In de Argentijnse krant La Nación stonden vanochtend twee pagina's met zo'n 150 rouwadvertenties voor Zorreguieta. Ook de Argentijnse president Mauricio Macri en zijn vrouw hadden een advertentie geplaatst waarin ze hun deelneming betuigen aan koningin Máxima en haar familie.

STER Reclame