NOS Nieuws

Maleisische man hangt celstraf van ruim 12.500 jaar boven het hoofd

In Kuala Lumpur is een 36-jarige Maleisiër aangeklaagd voor 626 gevallen van seksueel misbruik. Dat kan hem een gevangenisstraf van meer dan 12.500 jaar opleveren.

De man, een gescheiden vader, wordt ervan verdacht zijn 15-jarige dochter 599 keer te hebben misbruikt. Ook zou hij andere seksuele misdrijven hebben gepleegd. Voor elke overtreding kan hij stokslagen en een celstraf van maximaal 20 jaar krijgen. Het voorlezen van de aanklachten duurde twee volle dagen.

Volgens correspondent Michel Maas is de zaak uitzonderlijk voor Maleisië. "Een rechtszaak als deze komt niet vaak voor. Door alle aanklachten op te splitsen, wil de rechtbank er waarschijnlijk zeker van zijn dat hij voor altijd achter de tralies verdwijnt."

Speciale rechtbank

Het seksueel misbruik zou hebben plaatsgevonden na de scheiding van zijn vrouw in 2015. De man, die ontkent schuldig te zijn, werd eind vorige maand gearresteerd nadat zijn ex-vrouw aangifte had gedaan.

De vader stond terecht in een rechtbank die in juni dit jaar speciaal in het leven werd geroepen om kindermisbruik aan te pakken, nadat in een korte tijd meerdere gevallen van misbruik aan het licht waren gekomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl