ANP

Theo Bos, Matthijs Büchli en Roy van den Berg gaan samen een nieuwe professionele baanploeg vormen. Het is de eerste commerciële baanploeg in de geschiedenis van de Nederlandse wielersport, die gecoacht gaat worden door Tim Veldt. De 33-jarige Veldt, winnaar van vier WK-medailles, stopte eind vorig jaar met baanwielrennen.

Richten

Het nieuwe team richt zich komend seizoen op de wereldbekerwedstrijden in Polen (3 tot 5 november) en Groot-Brittannië (10 tot 12 november), de NK baanwielrennen en de WK baanwielrennen in Apeldoorn. Die zijn volgend jaar van 28 februari tot en met 4 maart.

De ploeg zal tijdens de wereldbekerwedstrijden uitkomen op de teamsprint, de individuele sprint, de keirin en de kilometer tijdrit.

BEAT

De ploeg van Bos, Büchli en Van den Berg is de eerste professionele ploeg binnen BEAT Cycling Club. Dit project werd eind vorig jaar opgezet en promoot het wielrennen vanuit een clubstructuur. BEAT wil topsport, breedtesport en wielerfans samenbrengen in een professionele wielerclub.

Matthijs Büchli ANP

"Ik heb voor BEAT gekozen omdat ik het een hele gave club vind die dingen anders aanpakt in de wielersport. Ik wil me komend seizoen bewijzen op het hoogste niveau en toewerken naar de WK in Apeldoorn waar ik voor de medailles wil strijden", aldus Matthijs Büchli die vorig jaar olympisch zilver pakte in Rio.

Initiatief

De KNWU zegt het initiatief toe te juichen. "Een praktisch voordeel van een extra baanteam is dat het mogelijk is om bij meer wedstrijden met Nederlandse renners aanwezig te zijn, waardoor er meer punten behaald kunnen worden voor de UCI-ranking. En dit kan positief uitpakken voor het aantal startplekken tijdens de WK", meldt de wielerunie in een verklaring.

STER reclame