Ranomi Kromowidjojo
NOS SportAangepast

'Kromo' door tot en met 2020: ik kan nog harder

Ranomi Kromowidjojo gaat door met zwemmen tot en met de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Dat maakte de 26-jarige Groningse bekend tijdens een persconferentie in Eindhoven, waar vrijdag en zaterdag wereldbekerwedstrijden worden gehouden.

"Ik denk dat ik nog harder kan dan ik tot nu toe heb laten zien. En ik vind het zwemmen nog steeds ontzettend leuk", aldus de heldere motivatie van Kromowidjojo voor haar keuze.

'Kromo' had eerder laten doorschemeren dat ze haar toekomst zou verbinden aan haar resultaten bij de WK in Boedapest. Daar veroverde ze vorige maand drie zilveren medailles en een bronzen plak. Maar in Eindhoven bekende ze dat ze haar keuze al eerder had gemaakt. "Ik wilde het niet laten afhangen van mijn prestaties daar. Maar het was wel een bevestiging dat het ontzettend goed gaat."

Beter en sneller

De honger naar nieuwe successen is nog altijd aanwezig bij Kromowidjojo. "Absoluut. Het is niet doorgaan om het doorgaan, of omdat ik bang ben voor een ander leven, een leven dat je niet kent. Het is echt om beter te worden en om sneller te zwemmen."

Tokio is nog ver weg, maar de drievoudig olympisch kampioene aast bij de Spelen van 2020 op medailles. "Ik ga er wel voor. Ik hoop dat ik er harder ga zwemmen dan ooit. De komende drie jaar worden in ieder geval heel leuk."

Carrière

'Kromo' won in 2012 op de Olympische Spelen van Londen goud op de 50 meter en 100 meter vrije slag. Vier jaar eerder in Peking werd ze met de estafetteploeg olympisch kampioen op de 4x100 meter vrije slag.

Kromowidjojo veroverde drie wereld- en vier Europese titels op de lange baan. Maandag zwom ze bij wereldbekerwedstrijden in Berlijn nog een nieuw wereldrecord op de 50 meter vrije slag kortebaan. Ze dook met een tijd van 22,93 als eerste zwemster ooit onder de 23 seconden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl