De Titanosaurus was een planteneter AFP

De grootste dinosaurus die ooit gevonden is, heeft eindelijk een naam gekregen. De soort is Patagotitan mayorum genoemd, staat in het wetenschappelijke tijdschrift Proceedings B.

Deze ondersoort van de titanosaurus leefde zo'n 100 miljoen jaar geleden in Argentinië. In 2013 ontdekte een boer de botten op zijn land.

Olifanten

Een volwassen exemplaar kon 37 meter lang worden en woog rond de 70 ton, dat is net zoveel als een dozijn Afrikaanse olifanten, het huidige grootste landdier.

Deze reuzedinosaurus haalde vorig jaar de krantenkoppen, toen het skelet werd tentoongesteld in New York. Vanwege zijn lengte paste hij niet in zijn geheel in de zaal.

De Patagotitan mayorum heeft de Dreadnoughtus schrani, die ook werd gevonden in Argentinië, verstoten van zijn troon als grootste dinosaurus ter wereld. Er zijn nog andere dinosaurussen, zoals de notocolossus, die mogelijk meedingen naar de titel, maar daarvan is nog niet officieel vastgesteld wat ze wogen en hoe groot ze konden worden. Alledrie de soorten zijn titanosaurussen.

Het skelet van deze reus paste niet in de museumzaal in New York EPA

STER reclame