Bas Nijhuis
NOS VoetbalAangepast

Voetbal en racende trainers in Eredivisie op Vrijdag

De eredivisie gaat vrijdag van start met de wedstrijd tussen ADO Den Haag en FC Utrecht en dat houdt in dat de NOS weer alle wedstrijden in beeld gaat brengen. Dit seizoen is er ook een nieuwe rubriek in NOS Studio Sport Eredivisie op de vrijdagavond: de Zandvoort Cup.

(Oud-)voetballers en trainers kruipen achter het stuur van een racewagen op het circuit van Zandvoort. Na een testronde met autocoureur Jan Lammers racen de voetbalcoureurs een individuele ronde met het doel de beste tijd van de eredivisie neer te zetten. De snelste coureur wint de Zandvoort Cup.

NOS vol gas het nieuwe eredivisieseizoen in

Scheidsrechter Nijhuis trapt af

Scheidsrechter Bas Nijhuis zet vrijdagavond als eerste een tijd neer in de Zandvoort Cup. En hij gaat er ook meteen vol in. "Sorry KNVB, even geen regels vandaag", zegt de arbiter bij het begin van zijn race.

De andere deelnemers die de komende weken achter het stuur kruipen op het circuit, zijn onder anderen AZ-trainer John van den Brom, oud-international en analist Pierre van Hooijdonk, trainer Gertjan Verbeek en de onlangs gestopte voetballer Mark-Jan Fledderus.

Het nieuwe race-item vormt iedere vrijdag een korte pitstop in NOS Studio Sport Eredivisie. Centraal in de uitzending blijven uiteraard de uitgebreide samenvatting van de eredivisiewedstrijd van de dag en de vooruitblik op het voetbalweekend.

Programma's eerste eredivisieweekend

Vrijdag 23.26 uurEredivisie op VrijdagNOS.nl en NPO 1
Zaterdag, 22.18 uurStudio Sport EredivisieNOS.nl en NPO 1
Zondag, 19.00 uurStudio Sport EredivisieNOS.nl en NPO 1
22.51 uurStudio VoetbalNOS.nl en NPO 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl