NOS NieuwsAangepast

Bouw hoogste woontoren van de Benelux stap dichterbij

De kans is weer een beetje groter geworden dat er in Rotterdam begonnen kan worden met de bouw van een nieuwe wolkenkrabber. De Raad van State oordeelde vanochtend dat het bestemmingsplan voor de 215 meter hoge Zalmhaventoren is goedgekeurd.

Wijkbewoners van het Scheepvaartkwartier, waar de toren moet komen, proberen de bouw te voorkomen en stapten naar de Raad van State. Zij zijn bang dat het gebied veel drukker gaat worden als het nieuwe complex wordt geopend en ze zijn bang voor windoverlast.

De Raad van State veegt alle bezwaren van omwonenden van tafel. Daarmee lijkt de bouw van de 215 meter hoge toren, plus daarnaast twee torens van 70 meter en laagbouw een stuk dichterbij.

Er lopen nog een aantal procedures tegen de bouwvergunning. Als ook die bezwaren worden afgekeurd kan met de bouw worden begonnen.

'Zalmhaventoren is mooi voor de stad en de skyline'

Het nieuwe complex moet hoger worden dan de in 2009 geopende Maastoren. Dit kantoorgebouw is met 165 meter nu nog de hoogste toren van de Benelux. De Euromast is met 185 meter nog iets hoger, maar zal ook kleiner zijn dan de Zalmhaventoren.

De ontwikkelaars hopen de toren in 2020 te openen. Als de bouw doorgaat komen er 475 appartementen, een parkeergarage, kantoren, commerciële ruimten, een daktuin en een panoramaterras in de Zalmhaventoren.

Boven op de toren komt een antenne waarmee de hoogte van 215 meter wordt bereikt. Het ontwerp is van Dam & Partners Architecten en KAAN Architecten.

  • Dam en Partners Architecten
  • Dam en Partners Architecten
  • Dam en Partners Architecten
  • Dam en Partners Architecten

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl