Netflix

Walt Disney gaat in de Verenigde Staten geen nieuwe films meer op Netflix plaatsen. Het Amerikaanse entertainmentbedrijf komt in 2019 met een eigen streamingdienst, melden Amerikaanse media, en dan heeft het Netflix niet meer nodig.

Disney-films die nu al door Netflix worden aangeboden en Marvel-producties en de Star Wars-films blijven daar gewoon te zien. Disney en Netflix hebben daarvoor contracten getekend en die zullen worden nageleefd.

Er komen twee Disney-streamingdiensten; een met familiefilms en een voor de sportzender ESPN, die elk jaar 10.000 sportevenementen uitzendt.

Voor Nederlandse abonnees verandert er de komende jaren niks. De plannen van Disney zijn alleen bedoeld voor de Amerikaanse markt.

Nettowinst

Het nieuws over het stoppen van de samenwerking met Netflix werd bekendgemaakt tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers. Disney verdiende meer met de pretparken, maar minder met de filmdivisie. Het bedrijf boekte in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar een nettowinst van 2,4 miljard dollar.

STER reclame